A vártnál nagyobb Google- és IBM-profit

Vágólapra másolva!
Az IT-szektort egyelőre a legkevésbé sem viseli meg a pénzügyi válság. A Google és az IBM bevétele, illetve értékesítési eredménye ugyan elmarad a várttól, a nyeresége azonban mindkét cégnek váratlanul nagy lett.
Vágólapra másolva!

A vártnál nagyobb mértékben, 26 százalékkal 1,35 milliárd dollárra növelte harmadik negyedévi adózott eredményét a Google. A világelső internetes kereső és tartalomszolgáltató részvényarányos eredménye 4,92 dollár lett, 17 centtel meghaladva a szakértői becsléseket.

A Google negyedéves bevétele 34 százalékkal 4,04 milliárd dollárra emelkedett. Ez 20 millió dollárral elmarad a szakértői várakozások átlagától.

A vártnál magasabb harmadik negyedévi adózott eredményről, ugyanakkor a becsültnél kisebb értékesítésről számolt be csütörtökön az amerikai International Business Machines Corp. (IBM), a professzionális számítógépek legnagyobb gyártója.

A cég adózott eredménye közel 20 százalékkal 2,82 milliárd dollárra, részvényenként 2,05 dollárra nőtt. Az egy évvel korábbi profit 2,36 milliárd dollár (részvényenként 1,68 dollár) volt. A bevétel 4,9 százalékkal 25,3 milliárd dollárra bővült. Az elemzői várakozások átlagában 2,02 dolláros részvényarányos eredmény és 26,54 milliárd dolláros bevétel szerepelt.