CIB: Előtérbe kerülnek a forinthitelek

Vágólapra másolva!
A jövőben a devizahiteleken belül nő majd az euróhitelek aránya a svájci frankkal szemben, miközben a forinthitelek relatív versenyképessége javulni fog - mondta Török László, a Bankszövetség alelnöke, a CIB Bank vezérigazgatója pénteken az MTI kérdésére.
Vágólapra másolva!

A magyar bankrendszer célja, hogy a gazdaság és a lakosság hiteligényeit kielégítse, s ez az üzletpolitika nem változott - jelentette ki Török László.

A vezérigazgató hozzátette: a CIB, akárcsak a magyar bankrendszer, a jövőben is kínál devizahitelt azoknak az ügyfeleknek, akik megfelelnek a hitelezés prudenciális, azaz szigorú és biztonságos szabályainak.

Jelenleg a bankrendszer hiteleinek 63 százalékát teszik ki a devizahitek, a CIB-nél kissé magasabb, 66 százalékos az arány - jelezte Török László.

Véleménye szerint a jövőben a svájcifrank-alapú devizahitelek a deviza elérhetősége és kamatárazása nyomán kockázatosabbak lesznek, ezért várhatóan az euróhitelek aránya nagyobb teret nyer a svájci frankkal szemben.

A jövőben bizonyára többen választják majd a forinthiteleket annak eredményeképpen, hogy a forinthitelek relatív versenyképessége javul a devizakamatok és a forintkamatok közeledése nyomán - magyarázta a vezérigazgató.