Kétéves mélyponton végzett az OTP

Vágólapra másolva!
A befektetők a világ valamennyi részvénypiacán az eladói oldalon sorakoztak fel, elsősorban a bankpapírtoktól iygekeztek megválni. Ennek hatására az OTP árfolyama legutóbb 2006 nyarán látott mínuszban zárt, ám ennél voltak sokkal rosszabb teljesítmények is.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

"Nagyon csúnya napot zártunk" - értékelte a Budapesti Értéktőzsde hétfői kereskedését Kovács Karád, a Cashline szakértője.

Délutánig volt valami halvány remény, hogy a nap első felét meghatározó eladói nyomás enyhül, de az amerikai nyitás csak rátett egy lapáttal. A Dow Jones 9750 pontig esett a kezdés után, ez pedig a magyar piacon is éreztette hatását.

Pánikról csak az árfolyamok mozgása alapján lehet beszélni, a 24 milliárd forintos forgalom azonban nem utal erre. Igazán nagy kiábrándulás esetán akár az említett forgalom duplája is összejöhetett volna - fogalmazott Kovács Karád.

A nap vesztese az OTP Bank volt, ami nem meglepő az nemzetközi porondot nézve, a bankrészvények ugyanis hatalmas veszteségekkel zárták a hét első kereskedelmi napját. A legnagyobb magyar pénzintézet papírjainak kereskedését nem sokkal a zárás előtt fel kellett függeszteni.