Az orosz piacra tör az AAA AUTO

Vágólapra másolva!
Az AAA AUTO Csoport a tervek szerint 2009 első félévében, várhatóan Moszkva közelében nyitja meg első oroszországi telephelyét. Az autókereskedést komolyan sújtó hitelválság keretei között a stabilnak számító orosz piac jó lehetőségeket rejt magában.
Vágólapra másolva!

A társaság ezen túl 2009 végéig valószínűleg két további telephelyet fog megnyitni Oroszország területén. A végső tervet a társaság az orosz használtautó-piacon jövő évben bekövetkező változások és a potenciális oroszországi partnerral kötendő, jelenleg még tárgyalási szakaszban lévő megállapodás függvényében alakítja ki.

Az oroszországi telephely kezdetben körülbelül 200 darab használtautóból álló napi készlettel fog üzemelni, melyet a tervek szerint fokozatosan közel 500 darabos készletre bővítenek. Az első évre a társaság a kereslettől és a piaci körülményektől függően körülbelül 1000 darab autó értékesítésével számol.

A tervek véglegesítésére azonban csak a helyi partnerral kötendő, jelenleg még tárgyalási szakaszban lévő megállapodás birtokában kerülhet majd sor. A korábbi bejelentés értelmében az oroszországi piacra lépést érintő stratégia megvalósítása 2009 első félévében, a használtautókat terhelő kettős forgalmi adó eltörlését követően veszi kezdetét.

A társaság azonban a globális gazdaságban jelenleg bekövetkező változásokra tekintettel az oroszországi piacra lépést messzemenő körültekintéssel kívánja megvalósítani, melynek részeként az elkövetkezendő hónapokban az ottani gazdasági helyzet alakulását is szoros figyelemmel követik majd.

A jelenlegi kedvezőtlen körülmények ellenére, melyek különösen érzékenyen érintik a használtautó-finanszírozás piacát, az AAA AUTO Csoport komoly lehetőségeket lát az orosz piacon, melyet a közép- és kelet-európai régió egyik potenciálisan legjelentősebb piacának tekint.