Az Iparkamara elnöke nem halasztaná az adócsökkentést

Vágólapra másolva!
Nem jó a gazdaságnak, ha a kormány a begyűrűző pénzügyi válság miatt elhalasztja a vállalkozásokat érintő adócsökkentést; a kormánynak elég bátornak kellene lennie ahhoz, hogy például a minisztériumi kiadások visszafogásából megteremtse az adócsökkentés feltételét - mondta Szatmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselje, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az MTI-nek szombaton.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Szatmáry Kristóf Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteki bejelentésére reagált, amelyben a kormányfő 12 pontos intézkedéscsomagot javasolt a pénzügyi válság miatt; ennek egyik eleme, hogy a kormány elhalasztaná az adócsökkentési programot.

Az ellenzéki politikus az adócsökkentés elhalasztására reagálva azt mondta. Egyértelmű a reálgazdaság számára, hogy a begyűrűző válság miatt intézkedésre van szükség van, de nem tartják "jó iránynak", hogy a kormány el kívánja halasztani az adócsökkentést.

Elég bátornak kell lenni ahhoz, hogy az állami kiadások csökkentésével megteremtse a kormány a vállalkozók számára érezhető adócsökkentés feltételét - mondta. Hozzátette: emellett "a Nemzeti Fejlesztési Tervet is alapvetően át kell strukturálni, és komolyabb forrásokat kell biztosítani a gazdaság számára".

Az MTI kérdésére, hogy konkrétan mely állami kiadások visszafogásából lenne lehetősége a kormánynak az adócsökkentés feltételének megteremtésére, azt mondta: mint kamarai elnöknek "nem hiszem, hogy tisztem azt eldönteni, hogy egy kormányzati felelősség tekintetében hol a legcélszerűbb ezeket a visszafogásokat megtenni". Az azonban biztos, hogy "az állami kiadások, akár a minisztériumi források megnyirbálásával,akár államháztartáson belül is tudni kell forrásokat felszabadítani" - mondta Szatmáry Kristóf.