Vágólapra másolva!
Az amerikai jegybank nyomozói vizsgálatot indítottak a Washington Mutual összeomlásával kapcsolatban - tájékoztat a Reuters internetes oldala.
Vágólapra másolva!

Jeffrey Sullivan, Washington állam nyugati körzetének ügyésze szerdán közleményben tudatta, hogy a bank kivizsgálására egy testületet alakítottak, amelyben többek között az FBI és az amerikai szövetségi betétbiztosító társaság bűnügyi nyomozói is helyet kaptak.

A befektetők és a munkavállalók jelentős vesztesége indokolja, hogy tüzetesen megvizsgáljuk a bank ügyleteit, hogy kiderítsük nem sérült e- a törvény - áll Sullivan közleményében. - A vizsgálatot már csak azért is le kell folytatni, mert a Washington Mutual bukását feszült és széleskörű figyelem kíséri."

A szövetségi szabályozók szeptember 25-én ragadták magukhoz a Washington Mutualt, hogy az egykoron legnagyobb amerikai betétkezelőben elhelyezett összeg tíz nap alatt 16,7 milliárd dollárral apadt.

A Seattle-i társaság végül 1,9 milliárd dollárért a JP Morgan kezében kötött ki. Ezt a tranzakciót már a Fed is ellenőrizte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!