Szerdán is 239 forint fölött járt az euró

Vágólapra másolva!
Ismét gyengült a bankközi devizapiac budapesti zárására a forint. A magyar devizát az euró dollárral szembeni mélypontja ellenére 239 forint/euró árfolyamszint fölött jegyezték valamivel dél előtt, nap végén pedig apró erősödéssel 238,50/70 forint/eurós árfolyam alakult ki.
Vágólapra másolva!

Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője rávilágított, hogy mióta a forint júniusban áttörte a 240-es árfolyamot, azóta 240 alá nem gyengült a forint, ami sok technikai opciót és így erős támaszt eredményez.

A belpolitikai feszültség piacra való átterjedését megállította az, hogy az SZDSZ elfogadta Gyurcsány Ferenc egyeztetési javaslatát. Éppen ezért Sörös Csaba rövid távon nem számol a forint 240-es szint alá gyengülésével.

A dollár ismét jelentőset erősödött a forinthoz képest. Mivel a kaukázusi konfliktus csillapodni látszik az EU és Oroszország között, az olaj ára már csak 108,16 dollár, ami "atomatikusan erősíti az amerikai devizát. Így a mintegy másfél forintos gyengüléssel 164,94/165,39-es sávban zárta a napot devizánk.