Az ORTT Advertum-cég felszámolását kérheti

Vágólapra másolva!
Az Advertum Kft. tulajdonában lévő, jelentős koncessziósdíj-tartozást felhalmozó rádiós cég felszámolását kezdeményezheti heteken belül a médiahatóság; erről a javaslatot jegyző, a Fidesz által delegált Szalai Annamária tájékoztatta az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Közlése szerint várhatóan két hét múlva kerülhet napirendre indítványa, mert soron kívül tárgyalásához nem kapta meg a többség támogatását.

Az MTI-hez eljutott beadvány azzal érvel: az MTC-Jonatán Rádió Kft. ugyan tavaly augusztusban átvette az Országos Rádió- és Televíziótestület (ORTT) fizetési felszólítását, de azt a rendelkezésére álló 15 napon belül indokolt írásbeli nyilatkozatban nem vitatta, és nem is egyenlítette ki azt.

A díjtartozás ügyében a hatóság már a nyáron is tett lépéseket: a cég egy debreceni és egy miskolci koncesszióját július közepén visszavonták, de mivel a harmadik adó esetében a javaslat nem kapott többséget, azt csupán egyhetes felfüggesztéssel sújtották.

Ugyanekkor úgy határozott az ORTT, hogy 180 napot ad a társaságnak egy meg nem nevezett tulajdonosi összeférhetetlenség felszámolására; tette ezt a médiatörvény azon passzusa alapján, amely kimondja: a körzeti, helyi műsorszolgáltató a vételkörzetébe eső hasonló cégnél - bizonyos kivételektől eltekintve - befolyásoló részesedést nem szerezhet.

Az ORTT sajtóosztályának csütörtöki közlése szerint a társaság mindeddig nem jelentette be, hogy lépett volna az ügyben.