Nöbelte árbevételét az ORCO

Vágólapra másolva!
Az ORCO Property csoport árbevétele idén június végén 113,2 millió eurót tett ki, a múlt évi hasonló időszakban mért 124,7 millióhoz képest; az éves árbevételi célszámot a csoport 322 millióról 343 millió euróra növelte - közölte a csoport szerdán.
Vágólapra másolva!

Az idei évi árbevételi célszám-növelése főként egy lakóingatlan-fejlesztés várható, 20 millió euró értékű eladásából és a csoport portfoliójába tartozó GSG-nek az eredeti várakozásokat meghaladó működési teljesítményéből adódik.

A nemzetközi számviteli szabvány szerint készített, konszolidált kimutatás szerint a működési eredmény egy év alatt 99,6 millióról 30,5 millió euróra csökkent. Az adózás előtti eredmény pedig 86,5 millióról 672 ezer euróra esett vissza. A nettó eredmény egy éve 55 millió eurót tett ki, ez év június végén 4,8 millió euró veszteséget mutatott. Az egy részvényre jutó eredmény 6,34 euróról mínusz 1,30 euróra csökkent.

A kiigazított EBIDTA - a kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés levonása előtti eredmény - viszont az egy évvel korábbi 15 millió euróról 46 millióra nőtt. A működés jobb jövedelmezőségét főként a GSG-portfolió magyarázza, amely 8 millió euró pozitív EBITDA-t termel, ami az eszközeladások 36 millió eurós nettó nyereségével párosul a kiigazított EBITDA szerint. Az év második felében a kiigazított EBITDA további javulása várható - áll az ORCO közleményében

A csoport az idén a korábban bejelentett 700 millió euróhoz képest 500 milliót szán beruházásra. Az első félév költségeit figyelembe véve a második félévben 350 millió eurót fordítanak beruházásra, amelynek fedezetét a meglévő hitelkeretek adják.

Az ORCO Property Group a közép-európai ingatlanpiac és szállodaipar egyik nagy befektetője, fejlesztője és vagyonkezelője, amely jelenleg mintegy 2,5 milliárd euró értékű eszközt kezel. A Közép-Európában 1991 óta működő csoport Luxemburgban bejegyzett nyilvános társaság, amelyet a NYSE Euronext mellett a Prágai, a Varsói és Budapesti Értéktőzsdére is bevezettek. Tevékenységének fókuszában Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Oroszország és Szlovákia áll.

Az ORCO részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak. A részvény a szerdai napon az előző napinál 3,73 százalékkal alacsonyabban, 6700 forinton zárt, forgalma 6 millió forint volt. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 28 750 forint volt, a legalacsonyabb pedig 5290 forint.