Fiókteleppé válik az ING Bank

Vágólapra másolva!
Az ING Bank Zrt. szeptember 30-ával beolvad anyavállalatába, az ING Bank N.V.-be két másik magyarországi leányvállalattal, az ING Regionális Ügyviteli Központ (RÜK) Kft.-vel és az ING Duna Szolgáltató Kft.-vel együtt. Az egyesülésre a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) már áldását adta.
Vágólapra másolva!

A holland pénzintézet október 1-jétől az ING N.V. Magyarországi Fióktelepen keresztül kínálja szolgáltatásait - mondta Igaz Zoltán kommunikációs igazgató az MTI-nek. A fióktelep egyik előnye az ügyfelek számára, hogy a fiók által nyújtható hitelek összegének felső határa az eddiginél jóval magasabb lesz, mivel azok mögött az ING csoport szavatoló tőkéje áll majd.

Az 1991 szeptemberében alapított ING Bank Zrt. az első, 100 százalékban külföldi tulajdonban lévő pénzintézetként kezdte meg működését Magyarországon. Az ING Wholesale Banking márkanév alatt működő bank vállalati és befektetési üzletága elsősorban a multinacionális cégek leányvállalatai, a magyar vezető nagyvállalatok, és a dinamikusan fejlődő középvállalatok számára kínál integrált pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat (például cash management, pénzpiaci műveletek, részvény-befektetési szolgáltatások, strukturált finanszírozás, értékpapír szolgáltatások és letétkezelés).

Az ING Bank Zrt. adatai

(2007, milliárd forint)

Mérlegfőösszeg

452,657

Ügyfelekkel szembeni követelések

76,335

Ügyfelekkel szembeni kötelezettségek

135,285

jJegyzett tőke

18,589

Saját tőke

42,62