Érdekeiket védik a pénztárszolgáltatatók

Vágólapra másolva!
A Stabilitás Pénztárszövetség a szövetség felvállalná a pénztárszolgáltatók képviseletét. Nagy Csaba, a szövetség elnöke szerint a pénztártagok magasabb színtű kiszolgálása érdekében fontos, hogy a pénztárak mellett szolgáltatóik véleményét és javaslatait is figyelembe vegyék a szabályok módosításánál.
Vágólapra másolva!

A szövetség közleménye emlékeztet arra, hogy célkitűzéseiknek megfelelően a Stabilitás Pénztárszövetség elsőként augusztus végén három, majd szeptember közepén további két pénztárszolgáltatóval bővítette tagjainak körét.

Így a szövetség tagjai: az AEGON Magyarország Pénztárszolgáltató Zrt., az AON Tanácsadó és Pénztárszolgáltató Zrt., az Első Hazai Pénztárszervező és Működtető Zrt., az Optisoft tulajdonában lévő Controll-Soft Zrt., valamint az OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

A Stabilitás Pénztárszövetség júniustól módosította alapszabályát, így már az önkéntes egészség- és nyugdíjpénztár, illetve magánnyugdíjpénztár részére kiszervezett tevékenységet végző szolgáltatók is kérhetik felvételüket a szövetségbe.

A bővüléssel a Stabilitás tagjai között tudhatja a pénztári szolgáltatási piac öt elismert és jelentős piaci részesedéssel bíró résztvevőit; 2008 augusztusától az AON Tanácsadó és Pénztárszolgáltató Zrt. az Első Hazai Pénztárszervező és Működtető Zrt.,,az Optisoft tulajdonában lévő Controll-Soft Zrt., majd szeptember közepétől az AEGON Magyarország Pénztárszolgáltató Zrt. valamint az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. lettek Stabilitás tagok.

A Stabilitás Pénztárszövetség hosszú távú célkitűzésének megvalósítása - miszerint a jövőben egyedüliként szeretné ellátni a teljes pénztári szféra érdekképviseletét - folytatódik.

Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára folyamatosan egyeztet a leendő tagpénztárakkal és szolgáltatókkal. Tekintettel azonban arra, hogy a pénztárak közgyűlése ez év végén dönt legközelebb a csatlakozásról, újabb bővülés csak az év végén várható. A pénztárszolgáltatók felvétele viszont évközben is folyamatosan történik - áll a közlemény.