Százmillió feletti nyereség a Szigeten

Vágólapra másolva!
A rendezvény nyereségesebb is lehetett volna, ha nincsenek nagy egyszeri költségek.A budapesti Hajógyári-szigeten megrendezett Sziget Fesztivált követő első számítások szerint a rendezvény 100 millió forintot meghaladó plusszal zárt - tette közzé az econet a tőzsde honlapján hétfőn.
Vágólapra másolva!

A rendezvényen összesen 385 ezer látogató vett részt. A Sziget Fesztivál idei eredményét jelentősen befolyásolták a 100 millió forintos értéket meghaladó területrendezési munkálatok, melyek a fesztivál hosszú távú biztonságosabb és eredményesebb megrendezhetőségét segítik elő - áll a közleményben.

A Sziget Fesztivált megelőző napon, 2008. augusztus 11-én megrendezett Magyar Dal Napja, mintegy 50 ezer látogatót vonzott és a rendezvényt egyszeri alkalommal bonyolító Sziget Kft. eredményességéhez, az előzetes számítások szerint néhány millió forinttal járul majd hozzá.

A Sziget Fesztivál zárásával véget ért a Sziget Kft. nyári fesztiválszervező munkája. Az idei szezon rendezvényei (T-Com Gyerek Sziget, Volt Fesztivál, Balaton Sound, Félsziget Fesztivál, Magyar Dal Napja, Sziget Fesztivál) az előzetes kalkulációk szerint összességében 350 millió forint körüli eredménnyel zárják.

A külső tulajdonosok részesedése nélkül ebből 250 millió forint esik a Sziget Kft-re. A Sziget Kft. menedzsmentjének előzetes becslése szerint a cég 2008. évi EBITDA-ja 200-250 millió forint között alakul majd. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Sziget Kft. a cégnek az EMG általi felvásárlását szabályozó szerződés szerinti 2008-as 200 milliós EBITDA elvárását túl is teljesítheti.