Száz új munkahely Kaposváron

Vágólapra másolva!
Még az idén elkészül és száz embernek ad majd munkát Kaposváron az az infrastruktúrafejlesztő beruházás, amelyhez a nyertes vállalkozó csaknem 123 millió forint pályázati támogatást nyert - közölte Deák Gábor, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség marketing menedzsere hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A kaposvári "Korona 2001" Ingatlanforgalmazó Kft. barnamezős beruházásban egy volt építőipari vállalat területén, a kaposvári "SÁÉV-telepen" épít új üzemcsarnokot, amelyhez az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-dunántúli Operatív Program (ÚMFT DDOP) Üzleti infrastruktúra fejlesztése című pályázatán nyert támogatást.

A bontások, kármentesítések és az infrastruktúra fejlesztése után a beruházó egy több mint háromezer négyzetméteres alapterületű könnyűszerkezetes üzemcsarnokot épít, amelyet ipari vállalkozásoknak fog bérbe adni - ismertette az ügynökség munkatársa a pályázatban szereplő terveket.

Deák Gábor arról is beszámolt, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-dunántúli Operatív Program kerete 2007-2008-ra 5,05 milliárd forint, amelyből az első körös nyertesek - összesen 11 pályázó - az 1,7 milliárd forintos támogatás segítségével összesen 3 és fél milliárd forint értékben fejlesztik az üzleti infrastruktúrájukat.

A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg - tette hozzá. Jelezte: a fennmaradó összegre szeptember 30-ig lehet pályázni.