Ötödével nőtt az MKB Bank profitja

Vágólapra másolva!
Az MKB Csoport első félévi bruttó működési eredménye több mint 20 százalékkal 56,3 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbihoz képest, a mérlegfőösszeg 19 százalékkal bővült, megközelítette a 2500 milliárd forintot - közölte a bank csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az MKB Csoport nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált beszámolójához fűzött értékelés szerint a magyar gazdasági környezet különösen a kis- és középvállalati ügyfélkört érintette kedvezőtlenül, ezért a konszolidált adó előtti eredmény némileg elmaradt a várakozásoktól.

Ugyanakkor a bruttó működési eredmény javulása mutatja a bank középtávú stratégiájában meghatározott új növekedési irányok felfuttatását.

Az üzleti eredmény 26 százalékkal bővült, 22,5 milliárd forintot ért el, a csoport javuló működési hatékonyságának köszönhetően.

A közlemény szerint a vállalati szektorban az MKB tudatosan visszafogta aktivitását, a lakossági üzletágban azonban a bank súlya tovább nőtt a hitelezésben és a befektetési alapokban, miközben a gyenge megtakarítási képesség miatt kismértékben visszaesett a betétekben.

A stratégiai érdekeltségek és partnerek - MKB-Euroleasing csoport, önkéntes pénztárak - a piaci helyzethez képest is kedvezően teljesítettek, az MKB biztosítók értékesítési tevékenysége dinamikusan bővül.

A román és bolgár leánybankoknál az üzleti modellek beültetése befejeződött, a hangsúly a továbbiakban a növekedésen van - áll a közleményben.