Nem szervez ellentőzsdét a Concorde

Vágólapra másolva!
Az előző héten szárnyra keltek egy állítólagos "ellentőzsdéről" szóló hírek, melyekben a Concorde-ot is megjelölték az egyik lehetséges kezdeményezőként. Erről adott ki a cég egy közleményt, mely szerint a Concorde a nem szervez "ellentőzsdét" és nem is áll az élére semmilyen szervezésnek, amelynek célja "ellentőzsde" létrehozása lenne.  
Vágólapra másolva!

A társaság a Budapesti Értéktőzsde egyik meghatározó kisebbségi részvényeseként és az egyik legnagyobb forgalmú szolgáltatójaként a BÉT fejlődésében és felértékelődésében érdekelt.

Ugyanakkor az elmúlt négy évben, amióta a tőzsde többségi tulajdona egy osztrák konzorcium kezében van, erre semmi ráhatása nincs, és pillanatnyi információi szerint a jövőben még ennyi sem lesz.

A Concorde ezért minden olyan opciót megvizsgál, amely a potenciális veszteségeket minimalizálja, és az esetleges üzleti lehetőségek kiaknázását segíti, de nem ért egyet egyébként is kis piac likviditását tovább osztó alternatív tőzsde létrehozásával.

Ha a BÉT többségi tulajdonosa nem garantálja a részvények piaci értéken történő transzparens forgalmazhatóságát, illetve ha a tőzsde stratégiája nem biztosítja részvényesi és szolgáltatói pozíciója biztonságát, kénytelen lesz ezt a forgatókönyvet is megvizsgálni, és ennek keretében eleget tesz minden olyan meghívásnak, amelynek célja a jelenlegi helyzet és a további lehetőségek komoly elemzése, illetve alternatívák felvázolása - áll a cég sajtóközleményében.