Marad a Yahoo vezetősége

Vágólapra másolva!
A Yahoo részvényesei megszavazták, a cég tanácsának újraválasztását, miután az megvédte a Microsofttal történő tárgyalások kezelését egy lehetséges alkuban - tájékoztat a BBC internetes oldala.
Vágólapra másolva!

Jerry Yang vezérigazgató nyerte meg a befektetők 85 százalékának támogatását a Yahoo éves közgyűlésén Californiában.

Néhány befektető kritizálta a cég azon lépését, hogy egyeztessen egy üzletet a Microsofttal, amiben az felajánlotta, hogy 47,5 milliárd dollárért (24,1 milliárd font) megveszi az internetes céget. A megbeszélés alatt valaki felkérte Ray Bostock elnököt hogy mondjon le.

Eric Jackson, az Ironfire Capital részvényese - egyike a 150 befektetőnek a találkozón - azt mondta Bostocknak: "csinálhatna egy igazán becsületes dolgot és kiléphetne a tanácsból." Azzal vádolta, a Yahoo főnököt, hogy összejátszott a Microsofttal. Válaszában Mr Bostock azt mondta, hogy "egy hatalmas üzlet félreértése" volt a Yahoo és a szoftveróriás kapcsolata.

A tanács irányította a tárgyalások folyamatát egészen a kezdetektől a Microsofttal, mondta a találkozón Mr Bostock."Lövéseknek hívtuk!"(?) A részvényesek majdnem 80 szűázaléka az ő javára az újraválasztásra szavazott.

Carl Icahn milliárdos, aki nem jelent meg a találkozón, azzal fenyegőzött, hogy megpróbálja eltávolítani a tanácsot az éves közgyűlésen.

Incahn azonban megváltoztatta a véleményét 2 héttel azután, hogy a Yahoo felajánlott neki és 2 jelöltjének helyeket a megnövekedett Yahoo tanácsban.

A Microsoft először felajánlotta, hogy januárban megveszi Yahoot, azonban májusban elállt tárgyalásoktól, miután a Yahoo visszautasította a részvényenkénti 33 dollárra emelt ajánlatot.