Vállalta a hazai termények árusítását a CBA

Vágólapra másolva!
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) gazdaasszony tagozata és a CBA Kereskedelmi Kft. Az együttműködés révén hazai gazdáknak, termelőknek nyújtanak lehetőséget arra, hogy áruik, amelyekkel nem tudnak a nagy áruházakban megjelenni, a magyar üzletláncon keresztül eljussanak a fogyasztókhoz - hangsúlyozta az aláírás alkalmából a MAGOSZ elnöke.
Vágólapra másolva!

A keret-megállapodás egy hosszú távú együttműködés első lépése. Megkötése azért jelentős, mert a piaci versenyben a gazdák és a nemzetközi vállalatok csak akkor tudnak versenyképesek lenni, ha összefognak - mondta Jakab István. A MAGOSZ elnöke az MTI-nek elmondta: a cél az, hogy a kisebb gazdálkodók - az együttműködés által nyújtott garancia keretében - értékesíteni tudják áruikat, s a CBA üzletláncon keresztül eljuttassák az európai piacokra is.

A hazai tulajdonú üzletlánc egyébként már megtette az első lépéseket: minden szükséges technikai feltétel biztosításával lehetővé teszi például, hogy a gazdák közvetlenül értékesítsék a teljes tejet.

A CBA általános vezérigazgatója, Malasics András elmondta: az együttműködés nyújtotta lehetőségeket növeli, hogy az üzletlánc a következő években további 200 üzlet nyitását tervezi. Az elmúlt években nemcsak Magyarországon fejlesztette az üzlethálózatát, jelenleg már nyolc közép-európai országban van jelen. A CBA tavaly 525 milliárd forint forgalmat bonyolított, 35 ezer dolgozót foglalkoztat.

A mintegy negyvenezerféle árucikket - zömében élelmiszert - forgalmazó bolthálózat elsősorban a kis- és középvállalkozások, őstermelők számára igyekszik értékesítési lehetőséget nyújtani. A megvásárolt termékek árát az őstermelőknek azonnal, a beszállítóknak 30 napos határidőn belül kifizetik.