Küldik a MÁV ÁBE igazolásait

Vágólapra másolva!
Folyamatosan postázzák MÁV Általános Biztosító Egyesületnél (MÁV ÁBE) ügyfeleknek a kártörténeti igazolásokat - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF szóvivője az MTI-nek szerdán.
Vágólapra másolva!

A szóvivő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az igazolás - a biztosítókkal történt megállapodás alapján - nem szükséges az átszerződéshez. A MÁV ÁBE ügyfelei a befizetésről szóló csekkel, vagy banki igazolással is bizonyíthatják, hogy rendelkeznek biztosítással.

Binder István korábban az MTI-nek elmondta: a felügyelet és az egyesület mindent megtesz azért, hogy a MÁV ÁBE-nél biztosítással rendelkezők minél teljesebb körű tájékoztatást kapjanak.

Hangsúlyozta, hogy miután a MÁV ÁBE-nél kötelező felelősségbiztosítással rendelkezők száma mintegy 195 ezer, célszerű az átszerződést mihamarabb elkezdeni, mert az utolsó napokon könnyen előfordulhat, hogy torlódás lesz az ügyintézésben.

A PSZÁF hétfőn tízezer olyan, MÁV ÁBE biztosítottról tudott, aki rátalált új gépjármű-felelősségbiztosítójára, a biztosítási alkuszok mintegy 25 ezer átszerződöttről beszéltek.

A biztosítottaknak az új szerződés megkötéséhez nem kell felkeresniük a MÁV ÁBE irodáját, csak az új biztosítót. A jogszabályok értelmében ezúttal egyik biztosító sem hirdethet új díjakat, a váltásokat a 2008. évre meghirdetett tarifák alapján kell végrehajtani.