Kis forgalom, nagy hullámzás a forint piacán

Vágólapra másolva!
A forint délelőtt gyengült, délután erősödött a bankközi devizapiacon kedden. A hétfői 235,75/85 forint után kedd reggel 236,70/80 forint volt az árfolyam, majd tovább gyengült a forint, és az euró elérte a 237-es szintet. Itt azonban a kereskedők elmondása szerint erős ellenállás vált érzékelhetővé, és a küszöb áttörésének sikertelensége trendfordulót eredményezett, a forint délután erősödni kezdett, és eljutott a 235,20-as magasságig, végül 235,15/25 forint lett az euró.
Vágólapra másolva!

A forgalom az irányváltások ellenére sem volt jelentős, a kereskedésre rányomta bélyegét a nyári holtszezon, és különösen a szerdai szünnap. Az euró/dollár keresztárfolyam alakulása hatott csupán: itt is kifulladóban van azonban az euró elmúlt időszakban megtapasztalt gyengülése.

A dollár a budapesti bankközi piacon halványan erősödött: kedd délután 160,60/80 forint lett az amerikai deviza árfolyama a hétfői 160,25/35 forint után - bár a nap során 161 forint felett is születtek kötések.

Az állampapírok másodpiacán reggel 5-7 bázispontos hozamemelkedés következett be - a kereskedők ezt a nyilvánosságra került béradatokkal magyarázták. Azt követően azonban, hogy az euró/forintnak a devizapiacon nem sikerült a 237-es szint áttörése, megfordult a trend, és a hozamok visszatértek a hétfői szintre. A forint kezdődő erősödése után jelentős amerikai vételi érdeklődés indította lefelé elsősorban az ötéves, de áttételesen valamennyi lejárat kamatait. Záráskor a leginkább érintett 2012/C államkötvény kamata 8,23 százalék volt.