Kazincbarcika udvarol az Apollo Tyresnek

Vágólapra másolva!
A kazincbarcikai önkormányzat csütörtökön elküldte az ITD Hungary-nek az ajánlatát az indiai Apollo Tyres gumigyára ügyében, a borsodi város is befogadná a Gyöngyösön meghiúsult beruházást - közölte Maros Éva a város polgármesteri hivatalának szóvivője az MTI-vel csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere az elmúlt héten levélben közölte Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterrel, hogy Kazincbarcika várja az Apollo Tyrest, területet, kiépített infrastruktúrát biztosítana a cégnek.

A polgármester véleménye szerint a kazincbarcikai helyszínnel létrejöhetne egy olyan ipari tengely, amely Miskolc, Sajószentpéter, Ózd , Edelény, Putnok számára gyümölcsöző lehetne.

Az Apollo Tyres indiai társaság Gyöngyösön 200 millió euróból építette volna fel új gyárát, a cég az elmúlt héten a helyi népszavazás kezdeményezése miatt úgy döntött: eláll az ottani szándékától. A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökségnél (ITD Hungary) keddig már 40 város jelezte: örömmel látnák az indiai gumiipari vállalat beruházását.