Karrier Programot indított az Erste Bank

Vágólapra másolva!
Három lépcsőből álló Karrier Programot indított az Erste Bank Hungary Nyrt. egyetemistáknak, amely elsősorban a végzős hallgatók és a friss diplomások számára kínál lehetőséget banki gyakorlatra, illetve munkalehetőségre - áll az Erste Bank közleményében.
Vágólapra másolva!

A programba bekerülő fiatalok szakmai tapasztalatokat szerezhetnek kockázatkezelés, ingatlanfinanszírozás, treasury és vállalati banki szolgáltatások területén Magyarországon és Bécsben.

Baltay Kristóf, az Erste Bank humánerőforrás igazgatója elmondása szerint jelenleg összesen 47 egyetemista tölti 4-6 hetes kötelező nyári gyakorlatát a pénzintézetnél a háromlépcsős Karrier program keretében.

Első lépésben (Karrier Start) a tanulói jogviszonyban lévő, felsőfokú tanulmányokat folytató utolsó éves (végzés: 2009. első fele), gazdasági képzésben részt vevő hallgatókat választanak ki, akik a 6-8 hónapos program keretében egy területen belül végezhetnek majd munkát.

Ezt követi a friss diplomásoknak szóló program (Karrier Plusz), amelynek egy éves időtartama alatt a résztvevők rotációban ismerhetik meg a különböző banki területeket.

Zárásként pedig a legtehetségesebb fiataloknak egy 12-18 hónapos képzés keretében lehetőségük nyílik az Erste Holding bécsi központjában és más közép-kelet-európai országban szakmai tapasztalatokat szerezni (Group Karrier).

A Karrier Start programra eddig 53 egyetemista jelentkezett, így közel 90 hely (ebből 40 vidéken) még szabad. A program minden résztvevő számára egy orientációs programmal indul, ami általános ismereteket biztosít számukra a bankról és annak működéséről, valamint olyan képzéseken is részt vesznek, mint például a bank- és információbiztonsági oktatás.