GTS Datanet: 205 milliós hálózatfejlesztés

Vágólapra másolva!
A GTS-Datanet Kft. 250 millió forint befektetésével mintegy 200 kilométerrel bővítette optikai gerinchálózatát, illetve növelte kapacitásait, aminek köszönhetően a cég nemzetközi kapcsolatokat kiszolgáló tranzithálózata 2008 augusztusától teljes egészében másodpercenként 10 gigabit sebességgel üzemel.
Vágólapra másolva!

A társaság közleménye szerint a hálózatbővítés- és fejlesztés összhangban áll a GTS Central Europe azon törekvésével, hogy magyar leányvállalatát, a GTS-Datanetet a Délkelet-Európa felé irányuló értékesítés központjává tegye.

A hálózati kapacitás most végrehajtott bővítése a GTS-Datanet számára lehetővé teszi, hogy még magasabb műszaki színvonalon tehessen eleget a Szlovéniából, Horvátországból, Romániából, a Balkán országaiból, valamint Törökországból érkező megrendeléseknek.

A társaság a nemzetközi ügyfélkör kiszolgálása mellett a továbbiakban is kiemelt figyelmet fordít a magyar ügyfelekre, ezért az idei év második felében a belföldi igényeket kiszolgáló hálózatát fejleszti tovább, mintegy 100 millió forintból.

A mára több mint 2200 kilométer hosszú optikai hálózatának kiépítésére a cég az elmúlt tíz évben mintegy százmillió eurót fordított.

A GTS-Datanet Kft. 14,6 milliárd forint árbevételt ért el 2007-ben, ami 9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, és jelentősen meghaladja a vezetékes távközlési piac éves 1-2 százalékos bővülését. Az idén a tervek szerint 10-15 százalékkal nő a bevétel.

A cég bevételének egyharmada a hang-, egyharmada az adatkapcsolati-, egyharmada pedig az internet szolgáltatásokból származik.