Felújítják a járdákat Kaposváron

Vágólapra másolva!
Út- és járdafelújításokra az idén minden eddiginél több pénzt, összességében 618 millió forintot fordít Kaposvár önkormányzata - mondta Szita Károly polgármester hétfőn, a munkálatok egyik helyszínén tartott sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Beszámolt arról, hogy az idén a terveknek megfelelően 16 utcában újul meg a burkolat, és tucatnyi helyen végeznek járdafelújítást a nyár végéig.

Jól haladnak a munkálatok az idei év legnagyobb, 253 millió forint értékű beruházásánál, amelynek eredményeként megoldódik a tömegközlekedés a város egyik leghosszabb utcájában is - emelte ki Szita Károly.

Tájékoztatása szerint a 16 utca burkolat-felújítására 196 millió forintot, a gyalogosok biztonságos közlekedését szolgáló járdafelújításokra 63 millió forintot, földutakra és új járdák építésére 56 millió forintot, egy körforgalom kialakítására pedig hozzávetőleg 50 millió forintot fordítanak.

Kaposvár önkormányzata tartja az ígéretét, azaz 2010 végéig a város valamennyi rossz állapotban lévő belterületi útját felújítják - hangsúlyozta a polgármester.