Gömbölyödik a Budapest Bank

Vágólapra másolva!
Az első félévben harmadával növelte mérlegfőösszegét a Budapest Bank, a nettó eredmény pedig 42 százalékkal bővült.
Vágólapra másolva!

A Budapest Bank az év első hat hónapjában 9,3 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el, mérlegfőösszege pedig a kérdéses időszak végén 919,8 milliárd forintra rúgott, ami 50, illetve 30 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. A nettó nyereség 42 százalékkal 7,5 milliárd forintra nőtt - derül ki a pénzintézet csütörtökön publikált, magyar számviteli szabályok szerint készült, konszolidált (nem auditált) féléves jelentéséből, amely szerint a teljes betétállomány 33 százalékkal 779, az összesített követelésállomány 23 százalékkal 676 milliárd forintra gyarapodott.

A társaság az első félévben nyolc új fiókot nyitott, így - a hitelpontokkal és Money Plus irodákkal együtt - összesen 113 egységből áll az országos hálózat. A fiókhálózat bővítésével párhuzamosan a bank az idei évben jelentősen növelte a békéscsabai bankműveleti központban dolgozók számát, ahol júniusban a munkavállalók létszáma meghaladta a 300-at, s az idei év végén a tervek szerint eléri az 540-et.

Az év első hat hónapjában folyamatos beruházások mellett a lakossági üzletág teljes hitelállománya - éves összevetésben - 25 százalékkal hízott. Ezen belül a fedezetlen lakossági hitelek (hitelkártya, privát kölcsön és áruhitel) esetében 14 százalékos volt a növekedés. A tavalyi évhez hasonlóan a lakossági üzletágon belül 2008 első félévében is a jelzáloghitelek mutatták a legdinamikusabb növekedést, az állomány 44 százalékkal 157 milliárd forintra bővült.