Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az amerikai határidős indexek esése annak az eredménye, hogy csalódást keltő bejelentéseket tett kilátásait illetően az Apple Inc és a Vodafone is, ami növelte az aggodalmat az iránt, hogy az amerikai lakásépítési válság következtében tovább gyengül az amerikai gazdaság, és mindez a vállalati nyereségekre is nagy hatással lesz.
Vágólapra másolva!

A rossz hangulatot fokozta, hogy a negyedik legnagyobb amerikai bank, a Wachovia Corp - elsősorban jelzálog ügyletei miatt - 8,86 milliárd dolláros veszteséget ért el, osztalékának csökkentésére kényszerült a második negyedévben.

A hír hatására a Wachovia árfolyama több mint tíz százalékkal csökkent, és romba dőltek azok a remények, melyeket az elmúlt napok vártnál kedvezőbb ágazati eredményei (Citigroup, Wells Fargo, JPMorgan Chase & Co) tápláltak.

Az Apple profitfigyelmeztetése és a Vodafone mérsékelt bevételi előrejelzése, valamint a Texas Instruments gyenge harmadik negyedéves prognózisa azt a hitet támasztották alá, hogy lassuló növekedésre lehet számítani az Egyesült Államokban és másutt is.

A Dow alakításában is részes American Express is olyan gyorsjelentést tett közzé, ami elmaradt az elemzők előzetes várakozásaitól; az American Express árfolyama már nyitás előtt 12,5 százalékkal csökkent.

Kedvezőtlen banki hír az is, hogy egy jelentős amerikai regionális bank, a SunTrust Banks Inc bejelentette: a nagy ingatlanos veszteségek 21 százalékkal vetették vissza negyedéves profitját; a SunTrust tőkehelyzetének stabilizálása érdekében nagy Coca-Cola részvénycsomagot adott el.

A határidős indexek közül az S&P 500 futures 11 ponttal csökkent, számított értéke alatt alakul; 90 ponttal került alacsonyabbra a Dow futures, 32 pontot vesztett a Nasdaq 100 futures.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről