Új betétakció az Erste Banktól

Vágólapra másolva!
Nagy Dobás néven új betétakciót indított július 3-tól az Erste Bank. A pénzintézet új forrás elhelyezése esetén 9 százalékos kamatot fizet azoknak, akiknek már van lekötött betétjük. Az Erste Bank emellett továbbra is kínálja az Erste BetétMester megtakarítást, melynek négyhónapos futamideje alatt, az elérhető éves kamat mértéke 10 százalék is lehet.
Vágólapra másolva!

A nyári betéti akciókkal a meglévő közel 900 ezer ügyfél közül elsősorban azok számára kívántak kedvezni, akik aktívan használják a bank különféle szolgáltatásait, vagy van már betétjük a pénzintézetnél.

A Nagy Dobás betét ennek a célnak megfelelően egy 6 havi ismétlődő lekötött forint betét, amely 8,5 százalékos éves kamatot fizet az új betétesnek, új megtakarítás elhelyezése esetén, a friss forrás teljes összegére.

Az 500 ezer forint feletti lekötött betéttel már rendelkező ügyfeleknek viszont ezt az akciós terméket most további 0,5 százalék kamatprémiummal is megfejelik, így az számukra az akció időtartama alatt évi 9 százalékos kamatozás mellett érhető el.

Fontos feltétel azonban, hogy az akciós kamat eléréséhez az elhelyezni kívánt összegnek teljes egészében bankon kívüli forrásból kell származnia, tehát az 2008. május 31-én nem lehetett sem látra szóló számlán, sem lekötésben, sem befektetésekben az Erste Banknál vagy az Erste Befektetési Zrt.-nél.

Az Erste Bank emellett továbbra is kínálja az Erste BetétMester megtakarítást, melyben elhelyezhető minimális összeg 500 ezer forint, a maximális összeg pedig 25 millió forint.

Az első kamatperiódusban az éves 5 százalék alapkamat két lépcsőben is növelhető. Évi 3 százalék kamatprémium jár abban az esetben, ha arról a lakossági forint bankszámlájáról, amelyről a BetétMester lekötése történt, legalább hat darab csoportos beszedési megbízás teljesül a négy hónapos futamidő alatt.

További évi 2 százalék a kamatprémium mértéke akkor, ha az első kamatperiódusban az ügyfél legalább hat tranzakciót végez Erste Hitelkártyájával. Ez lehet készpénzfelvétel vagy vásárlás, minimum összesen 75 ezer forint értékben.

Valamennyi feltétel együttes teljesítése esetén a BetétMesteren elérhető kamat a betét első négy hónapos futamidejére évi 10 százalék.

Az Erste Banknál a lakossági betétek állománya 2007. december 31-én 435,2 milliárd forint volt.