Spanyol cég kap támogatást Szolnokon

Vágólapra másolva!
Aláírták a spanyol tulajdonú autóalkatrész-gyártó, az F. Segura 20 millió eurós szolnoki beruházásának támogatási szerződését csütörtökön - közölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium.
Vágólapra másolva!

A támogatási szerződést Garamhegyi Ábel, a tárca szakállamtitkára, külpiaci kormánybiztos és Francisco Segura, az F. Segura tulajdonosa látta el kézjegyével. A támogatás összegét csak az uniós jóváhagyást követően hozzák nyilvánosságra.

A 20 millió eurós összköltségű beruházás 100.000 négyzetméteren, Szolnokon valósul meg. A 12.000 négyzetméteres üzem 2009 januárjában kezdi meg a termelést, a vállalat 2010 végére 150 új munkahelyet teremt.

Az F. Segura Csoport különféle motorokhoz, autókarosszéria elemekhez tartozó fém alkatrészeket, szetteket és szerelvényeket tervez, gyárt és szerel össze többek között a Ford, a Volkswagen, a Seat, az Audi és a Volvo részére.

A 2007 telén a Szolnoki Ipari Parkban megkezdett beruházás egyik célja közelebb kerülni a végső felhasználókhoz és növelni a piaci részesedést elsősorban Lengyelország, Románia, Németország, Ausztria piacainak bevonásával - áll a közleményben.

Francisco Segura a kedvező beruházási környezettel magyarázta a magyarországi telephely választását. Utalt arra is, hogy cége a kutatás-fejlesztésben is erősíteni szeretné tevékenységét, ebben számít a magyar egyetemekre, technológiai intézetekre. A tervezett bővítést is innovációs projektekhez kötötten szeretné végrehajtani.

Garamhegyi Ábel erre utalva, azt emelte ki: újabb látványos fejlődési időszakát éli a magyarországi autóipar, mert a termelés mellett egyre inkább előtérbe kerül a kutatás-fejlesztés és az innováció.

A most aláírt szerződés az ITD Hungary közreműködésével jött létre. Az idei év első felében az ITD Hungary 25, összesen mintegy 1,4 milliárd euró értékű üzlet létrejöttéhez adott segítséget. Ezeknek az eredményeként hétezer új munkahely jön létre Magyarországon. Az ITD jelenleg is 300 befektetési projektet kezel, amelyek között több járműipari, az autóipart illetve a gépipart érintő beruházás található.