Stratégiai fontosságú a Daimler-gyár

Vágólapra másolva!
Nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a kormány a Kecskeméten létesülő Mercedes-gyárat , így a jövőben egyszerűsödik és lerövidül az engedélyezési folyamat - hozta nyilvánosságra a kormány döntését Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón. A kormány és a Daimler Benz aláírták azt a memorandumot, amelyben a feladatokat rögzítették.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatón a miniszter kifejtette: a parlament nemrégiben elfogadta annak a mintegy 30 jogszabálynak a módosítását, amelyek lehetővé teszik a nagyobb beruházásoknál a hatósági eljárások egyszerűsítését és gyorsítását. Mintegy 40 nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházás létezik Magyarországon.

További lépések várhatók a vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentésében, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország megőrizze, illetve javítsa tőkevonzó képességét. Hazánkban a GDP 6,5-6,8 százalékát teszi ki a vállalkozások adminisztrációs terhe. Ha ez néhány év alatt lecsökkenne az uniós átlagra, azaz 3,5 százalékra, akkor a vállalkozók megtakaríthatnának 750 milliárd forintot. Az első félév adatainak kiértékelése után, augusztus végére várható, hogy javaslattal áll elő a kormánya közterhek- közölte a gazdasági miniszter.