Konica Minolta: 15 millió eurós árbevétel

Vágólapra másolva!
Az irodatechnikai eszközöket forgalmazó Konica Minolta Magyarország tavalyi árbevétele meghaladta a 15 millió eurót, ami 15,4 százalékos növekedés az előző évhez képest.
Vágólapra másolva!

Roman Tihelka, a magyarországi cég ügyvezető igazgatója a társaság csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: céljuk, hogy 2011-re megduplázzák a magyarországi forgalmat.

A Konica Minolta tavaly 208 millió fekete-fehér és 6,5 millió színes oldalt számlázott ki ügyfeleiknek, céljuk, hogy 2011-re a fekete-fehérek számát 400 millióra, a színesekét pedig 40 millióra növeljék.

A nyomatszám növelése mellett költségcsökkentő megoldásokat keresnek, áprilistól már megszüntették a kirendeltségeket, központosították a vállalatot.

Roman Tihelka elmondta, hogy a színes fénymásolók magyarországi piacán 31,2 százalékos, a fekete-fehérén 22,6 százalékos részesedéssel rendelkeznek.

Borbás László, a társaság értékesítési vezetője elmondta, hogy a nyugat-európai tendenciákat alapul véve a színes másolók és nyomtatók piaca dinamikusan fejlődik.

Az előrejelzések szerint 2011-re összértékben nem tapasztalható növekedés, a fénymásoló alapú berendezések aránya csökken, a printereké emelkedik.

Az értékesítési vezető szerint Magyarországon a teljes másoló- és nyomtatópiac telített, de míg a másolóké stagnál, addig a nyomtatók piaca erősen nő. Ez elsősorban a népszerű színes nyomtatóknak köszönhető.