ING-alapokat kínál a Concorde

Vágólapra másolva!
A Concorde Értékpapír Zrt. az ING Investment Management luxemburgi bejegyzésű, devizás alapjaival bővíti befektetési alap kínálatát - közölték a társaságok a B&D ComMedia Kommunikációs Irodán keresztül kedden.
Vágólapra másolva!

A Concorde az ING alapok közül elsőként a növekedési részvényalapok forgalmazását kezdi meg. A befektetési szolgáltató társaság ügyfelei július 1-jétől az ING Invest New Asia, Invest Latin-America, Invest Global Growth, Invest Balkan, Invest Climate Focus és az Invest Africa and Middle East részvény befektetési alapokat választhatják.

"Döntésünk hátterében az áll, hogy bővíteni szeretnénk az ügyfeleink számára devizában elérhető befektetési alapok körét" - idézi a közlemény Ugrai Pétert, a Concorde Értékpapír Zrt. lakossági üzletágának igazgatóját.

Az ING luxemburgi alapok Magyarországon 11 forgalmazón keresztül érhetők el. Az ING Investment Management nyilvános forgalmazás keretében jelenleg 59 Luxemburgban kibocsátott európai befektetési alapot, és 5 forintban kibocsátott hazai befektetési alapot ajánl.

Az ING Investment Management (ING IM) befektetésekkel és portfóliókezeléssel foglalkozó ágazata közel 400 milliárd eurót kezel, a világon több mint 30 országban.

Az ING IM magyarországi leányvállalata, az ING Befektetési Alapkezelő Zrt. a második legnagyobb piaci részesedéssel bíró vagyonkezelő Magyarországon. Forintban és részben euróban denominált intézményi vagyonkezeléssel, valamint hazai befektetési alapok kezelésével foglalkozik. A hazai vagyonkezelési piacon több mint 890 milliárd forintot kezel.

A Concorde Értékpapír Zrt. független befektetési banki tevékenységet végző társaság, amelyet 15 éve indítottak el magyar tulajdonosai, és ez idő alatt egy kereskedéssel és elemzéssel foglalkozó pénzügyi cégből vált integrált befektetési szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoporttá. A társaság a Budapesti Értéktőzsde ötödik legnagyobb forgalmazója a 2008 első félévi tőzsdei forgalom alapján.