Felfüggesztették a Mollal való kereskedést

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde Zrt. vezérigazgatója a Nyrt. kibocsátó törzsrészvényeinek tőzsdei kereskedését 2008. július 14-én 13 óra 27 perctől felfüggesztette - olvasható a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Vágólapra másolva!

A vezérigazgató kötelezte a kibocsátót, hogy a felfüggesztést kiváltó okkal kapcsolatos soronkívüli tájékoztatását a tőzsdei szabályoknak megfelelően tegye közzé.

A Mol 2008. július 14-én arról tájékoztatta a Tőzsdét, hogy olyan soron kívüli tájékoztatást kíván közzétenni, amely nagymértékben befolyásolhatja a részvények árfolyamát. A társaság tájékoztatásának nyilvánosságra hozatalát megelőzően esetlegesen nyilvánosságra kerülő információk felhasználásának megakadályozása érdekében kezdeményezte a Tőzsdénél törzsrészvényei tőzsdei kereskedésének azonnali felfüggesztését a társaság soron kívüli bejelentéséig.

"A Budapesti Értéktizsde Zártkörően Mőködi Részvénytársaság Szabályzata a Bevezetési és Forgalombantartási Szabályokról" című szabályzat 23.1 d) pontja szerint a Tőzsde az adott értékpapír kereskedését felfüggesztheti, amennyiben a Kibocsátó az indok(ok) megjelölésével kéri értékpapírjainak legfeljebb 10 (Tíz) napig terjedi felfüggesztését a soron kívüli tájékoztatásának nyilvánosságra hozatalát megelőzően nyilvánosságra kerülő információk felhasználásának megakadályozása érdekében.

A befektetők érdekeinek védelme, illetve a piac információkkal történő ellátása a részvények kereskedésének felfüggesztését indokolja. Erre való tekintettel a Tőzsde Vezérigazgatója a kereskedés felfüggesztése mellett határozott.