Erősödött a forint

Vágólapra másolva!
Elenyésző forgalom közepette kissé erősödött a forint hétfőn - eseménytelen hétre számítanak a piacon.
Vágólapra másolva!

Az eurót 230,60/70 forinton jegyezték hétfőn délután a budapesti bankközi kereskedelemben a péntek délutáni 232,05/20 forint után, ami 0,63 százalékos forint erősödésnek felel meg.

A kereskedők nem számítanak komolyabb árfolyam mozgásra a hét folyamán. Tájékozódási pontként egyes közép- és kelet-európai jegybanki kamatdöntések szolgálhatnak: a szlovák jegybank monetáris tanácsa kedden, a lengyel jegybanké szerdán és a román jegybanké csütörtökön tart ülést. A piac mindhárom esetben kamattartásra számít. Meglepetések hiányában a forint árfolyama mostani árfolyamának közelében mozog majd.

A cseh jegybank monetáris tanácsa a jövő héten tart ülést, amit nagy figyelemmel kísér majd a piac, mivel a forint múlt heti meredek árfolyam vesztését is a cseh jegybank elnökének kamatcsökkentési utalásai idézték elő.

A dollárt 146,60/70 forinton jegyezték, míg péntek délután 148,00/05 forint volt az árfolyama. Az euró/dollár árfolyam a nap folyamán alig változott a nemzetközi devizapiacokon, a péntek délutáni árfolyamhoz képest az euró mintegy 0,15 százalékkal erősödött a dollárral szemben.