Az OMV is vevő az INA részvényeire

Vágólapra másolva!
Az OMV azt követően is érdekelt a horvát INA privatizációjában, hogy a Mol bejelentette: ajánlatot kíván tenni a horvát cég közkézhányadban lévő részvényeire - közölte az OMV olaj- és gázipari társaság hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Az OMV megerősítette, nem változtatott a Mol és az OMV összefogásának előnyeiről vallott álláspontján. Az OMV érdekelt abban, hogy meghívják az INA privatizációjába - hangsúlyozta az osztrák társaság közleménye.

Egy hónappal ezelőtt az osztrák Wirtschaftsblatt a Vecernji list értesülésére hivatkozva adta hírül, hogy az OMV megvenné a háborús veteránoknak az INA csoportban lévő 7 százalékos részesedését.

Az osztrák vállalat - amely már korábban is jelezte ezt a szándékát - levelet küldött a veteránok részvényeit kezelő alap igazgatójának, a horvát miniszterelnök-helyettesnek, hogy az OMV kész a piaci árat készpénzben kifizetni a részesedésért.

Az OMV szóvivője nem cáfolta, de nem is erősítette meg az értesülést.

A horvát kormány jelenleg 44,84 százalékot birtokol az INA-ban, és szó van arról, hogy ebből 19 százaléknyit értékesít. A Molnak jelenleg 25 százalék plusz egy INA-részvénye van, amelyet 2003-ban vásárolt meg, 505 millió dollárért.