Akcióval növelnék a kártyalehúzók számát

Vágólapra másolva!
Országos akciót indít a bankkártya-elfogadóhelyek számának növelése érdekében a MasterCard nemzetközi kártyatársaság - közölte Gauder Milán, a cég ügyfélkapcsolati igazgatója.
Vágólapra másolva!

A MasterCard 2008 júliusában induló programja főleg a kis- és közepes méretű üzletekben fogja népszerűsíteni a kártyaelfogadást. A személyes megkeresésen alapuló kezdeményezést 25 magyarországi városban 12 hónapon át tervezi megvalósítani a MasterCard.

Gauder Milán elmondta, első lépésként a kereskedőket bankoktól független ügynökök tájékoztatják majd a kártyaelfogadás előnyeiről, és lehetővé teszik számukra, hogy több bank ajánlatából válasszanak.

Az ügyfélkapcsolati igazgató elmondta, míg Magyarországon mintegy 8 millió bankkártya-tulajdonosnak több mint 9 millió bankkártyája van, addig a kártyaelfogadó helyek számát tekintve Magyarország lemaradt számos országhoz képest.

A szomszédos Szlovéniában jelenleg 160, Horvátországban 163 kereskedői elfogadóhely jut 10 ezer lakosra, ezzel szemben Magyarországon mindössze 29.

Az európai átlag megközelítőleg 60 elfogadóhely 10 ezer lakosra, tehát Magyarország még az európai átlagtól is messze elmarad.

Az igazgató elmondta: tavaly próbaakciót indítottak az ország két jelentős városában, Veszprémben és Debrecenben, ahol rövid időn belül sikerült megduplázni a kártya-elfogadóhelyek számát a kis- és közepes boltok körében.