A Richter miatt nem esett nagyobbat a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 260,91 pontos csökkenés után 20 558,86 ponton zárt csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 1,25 százalékos visszaesés.
Vágólapra másolva!

A részvénypiac forgalma csütörtökön 19,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz viszonyítva.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint a nem túl optimista külföldi hangulat hatására esett a BUX.

Sőre Balázs, a BudaCash Brókerház üzletkötője szerint ha nem jön újabb olyan negatív hír, amelyet a piac nem tud beárazni, elképzelhető egy trendforduló és az árfolyamok emelkedni kezdenek. A befektetők jelenleg az amerikai "eredményszezont" várják.

Úgy látja, hogy az elmúlt napok negatív híreire a nyugat-európai, azon belül is a német börze túl érzékenyen reagált.

A Richterrel kapcsolatban az üzletkötő elmondta, hogy a piaci pletykákat alátámasztani látszik, hogy a vezető papírok közül egyedül tudott erősödni.

Daróczi Dávid kormányszóvivő egy csütörtökön tartott online tájékoztatón arról adott tájékoztatást, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő Türkmenisztánban és Azerbajdzsánban tett hivatalos látogatása kapcsán a Richter egy-két millió dollár értékű üzletet kötött.

Beke Zsuzsa, a gyógyszertársaság szóvivője az MTI kérdésére pontosítva az információt elmondta, hogy a Richter üzletet nem kötött, de a küldöttségben résztvevő Csáki István, a Richter Gedeon illetékes vezetője a gyógyszergyártó helyi pozícióját erősítette a tárgyalásokon, köszönhetően a magyar, valamint az azeri és türkmén kormányok együttműködése erősödésének.

Az OTP Bank részvényeinek árfolyama 180 forinttal 2,74 százalékkal 6400 forintra esett. A bank részvényeivel 12,59 milliárd forint értékben kereskedtek.

A Mol-részvények ára 375 forinttal 1,91 százalékkal 19 245 forintra csökkent, forgalmuk 2,41 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 739 forinton zárt. Ez 12 forintos, 1,60 százalékos mérséklődés az előző napi záró értékhez képest. A távközlési papírok forgalma 1,62 milliárd forintot tett ki.

A Richter árfolyama viszont 745 forinttal, 2,33 százalékkal 32 695 forintra emelkedett. A részvényekkel 1,94 milliárd forint értékben kereskedtek

Az Egis-részvények ára 100 forinttal, 0,65 százalékkal 15 500 forintra nőtt, 49 millió forint forgalom mellett.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4,71 ponttal, 0,21 százalékkal 2245,31 pontra mérséklődött.