Halványult a forint a devizapiacon

Vágólapra másolva!
Kissé tovább gyengült a forint a budapesti bankközi devizapiacon. Péntek délután 237,25/40 forintot ért egy euró, az európai deviza árfolyama csütörtök délután 237,00/10 forint volt.
Vágólapra másolva!

A kereskedők a pénteki kereskedést az "egyszer fenn, egyszer lenn" mozgással jellemezték. A kereskedés a későbbi záró érték körüli szinteken indult, az euró árfolyama már fél tízkor 238 forint fölé érkezett, azt követően 238,50 és 239,50 között ugrált, de délután ismét erősödött a magyar deviza, és az ingadozási tartomány 237 és 238 forint közé tolódott.

A kereskedők szerint a gyengülés oka az amerikai tőzsdék csütörtöki mélyrepülése és a csúcsmagasságban alakuló olajár volt, az emelkedés kiváltója pedig a pozitív tartományban nyitó Dow Jones hatása. A "remegés" pedig azt mutatja, hogy erőteljes, egyértelmű trend kialakulásáról nincs szó, a piac keresi a megfelelő árfolyamszintet.

A forint árfolyama a dollárral szemben nem változott. Az amerikai deviza pénteki értéke megegyezik a csütörtökivel: 150,65/80 forint; megjegyzendő ugyanakkor, hogy időközben 152 forint felett is járt.