Új gazdasági igazgató az AAA Autonál

Vágólapra másolva!
Májustól Kamil Ziegler az AAA Auto Group új gazdasági igazgatója - közölte a Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett társaság a tőzsde honlapján kedden. Kamil Zieglert április 25-én az AAA Auto közgyűlése az igazgatóság tagok közé is beválasztotta.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint az új vezető a pénzügyi szektorban jelentős tapasztalatokkal bíró, elismert üzletember. A bankszakmában dolgozott egyebek közt a Komercní Banka pénzügyi igazgatójaként, a Ceské Sporitelny ügyvezető igazgató-helyetteseként, a Konsolidacní Banka Praha ügyvezető igazgatójaként valamint a Raiffeisen Bank igazgatóságának elnöke volt. 2004-től kezdődően a PFF Groupnál dolgozott, ahol 2007 augusztusa óta az igazgatóság elnökhelyettesi posztját töltötte be.

Az AAA Autonál a feladatkörébe a finanszírozás, a befektetői kapcsolatok, a piacelemzés és üzletfejlesztés, a konszolidációs folyamatok, az akvizíciók, a pénzügyi kapcsolatok, továbbá az információs rendszerek és a központi beszerzés tartozik.

A társaság elvárása szerint az új vezető tovább erősíti a csoport felső vezetését annak a konszolidációs folyamatnak a végrehajtásában, amelynek része a 47 telephely költségeinek határozott csökkentése, illetve az alaptevékenységre való koncentrálás.

A használt autók kereskedelmével foglalkozó AAA Auto csoport 2007-ben 470 millió euró árbevételt ért el, 34,9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, míg a nettó eredménye 4,9 millió eurós veszteséget mutatott. A veszteséget a cégvezetés a tavaly végrehajtott nagymértékű terjeszkedéssel indokolta - egy év alatt 25-ről 45-re növekedett a cég telephelyeinek száma -, ami azonnali kiadásokkal járt, de a cég nyereségét csak több hónapos késéssel lesz képes növelni.