Megveszi a EnterNet az Actelt

Vágólapra másolva!
Megvásárolja az EnterNet Invest Zrt. az Actel Zrt. többségi tulajdonrészét a CYTA ciprusi távközlési vállalattól, s ezzel 100 százalékos tulajdonosa lesz a társaságnak - közölte az EnterNet kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint cserébe a CYTA távközlési vállalat 20 százalékos tulajdonrészt szerez az EnterNet Invest Zrt-ben, miáltal az EnterNet cégcsoport stabilitása és versenyképessége tovább erősödik. A CYTA tulajdonosi jogait a tulajdonában lévő Digimed Communications Ltd.-n keresztül gyakorolja.

Az ügylet értéke 700 millió forint.

Az EneterNet a vásárlással belép azon magyar szolgáltatók közé, amelyek saját infrastruktúrával szolgálják ki ügyfeleiket. Így például az EnterNet maga határozhatja meg az adat, a hang és a tartalom szolgáltatásainak műszaki megoldását és árát.

Az Actel név nem szűnik meg azonnal a tulajdonosváltást követően, az EnterNet fokozatosan igyekszik konszolidálni a vállalatot a cégcsoportba. A két vállalat egyesülése az Actel Zrt. ügyfelei részére semmilyen változással nem jár. Az EnterNet a korábban megkötött szerződés szerint biztosítja szolgáltatásait az Actel ügyfelek részére.

Az Actelt 2004-ben hozták létre azzal a céllal, hogy adatátviteli, távbeszélő, és multimédiaszolgáltatásokat nyújtson a magyar lakosság, valamint a kis- és közepes vállalatok számára. A társaság fő tulajdonosa a CYTA (Cyprus Telecommunications Authority) Ciprus vezető távközlési vállalata.

Az EnterNet cégcsoportot az EnterNet Invest Zrt. fogja össze: a csoport két tagja, az EnterNet 2001 Kft. és a Libercom Kft. több mint 50.000 ügyfelet szolgál ki internettel és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokkal.

A 2007-ben az EnterNet cégcsoport tulajdonába került UNICOMM Kft. több mint 10.000 ügyfélnek biztosítja a telefonszolgáltatást.

A 2006-ban alapított EnterCom Kft. több multinacionális cég call-center, valamint telemarketing tevékenységét látja el.

Az EnterTel Kft. 2005-ben indította el internetes telefon, VoIP szolgáltatását.

A cégcsoport által elindított Proserver 2007. szeptemberében kezdte meg működését. A Proserver az ország egyik legmodernebb szerverterme, amely több mint 4.000 szerver üzemeltetésére képes.

Az éves szinten stabilan 200-300 millió forint nyereséget hozó EnterNet csoport tavalyi éves árbevétel több mint 3 milliárd forint volt.