Részvényeket bocsájt ki a Carlsberg

Vágólapra másolva!
A Carlsberg 30,5 milliárd dán koronás, azaz 6,3 milliárd dolláros leszámítolással hoz forgalomba új részvényeket, hogy ki tudja fizetni a rivális Scottish & Newcastle felvásárlását fedező áthidaló hitelt- olvashatjuk a www.reuters.com internetes oldalon.
Vágólapra másolva!

A koppenhágai székhelyű cég részvényenként 400 koronás ajánlatot tesz, és egyben megduplázza a forgalomban lévő részvényei számát. Mindez 40 százalékos leszámítolást jelent, hiszen szerdán a vállalat papírjaival 666 koronás áron kereskedtek, tegnap pedig 674 koronán zártak a tőzsdén.

Stig Nymann, a Gudme Raaschou elemzője szerint pozitív, hogy a Carlsberg ki tudja fizetni a felvett hitelt, ám a 40 százalékos kedvezményes bevezetést túl alacsonynak tartja. Az elemző hozzátette, hogy mivel a részvények száma megduplázódik és a kedvezmény elég nagy, a részvények árfolyama esni fog, azonban azt nem tudta megjósolni, hogy mennyivel.

A Carlsberg szándéka a lépéssel az S&N felvásárlását követő időszak pénzügyi stabilitásának biztosítása, valamint a likviditás megteremtése.