A forint újra 250 euró alatt

Vágólapra másolva!
Amerikai hatásra jelentősen erősödött a forint, a budapesti bankközi devizapiacon kedd délután 249,35/45 forintot ért egy euró, ami jóval erősebb forintot jelent, mint a pénteki 252,10/30 forint/euró árfolyam. A kedd délutáni kurzus javulást mutat a kedd reggeli 250,20/40-hez képest is.
Vágólapra másolva!

A kereskedők elmondták: a hosszú hétvége csak Budapesten jelentette a piac zárva tartását, a hétfői amerikai kereskedés során fokozatosan vált egyre erősebbé a forint, így sikerült áttörni a 250 forintos határt.

A kereskedők szerint a keresleti nyomás megmaradt, sőt, a nap során két alkalommal az euró árfolyama 249 forint alatt volt, és hat-hétéves rekordok dőltek meg. A pesti eladók és az amerikai vevők "csatájában" az amerikai fél "győzött", az euró most csaknem három forinttal ér kevesebbet, mint pénteken. Az elemzők szerint a jelentős tengerentúli érdeklődés meghatározó oka a magas, befektetőket vonzó kamatszint lehet.

A forint a dollárral szemben is jócskán erősödött. Az amerikai deviza árfolyama jelenleg 161,20/30 forint, pénteken még 163,35/50 forint volt.