Visszaerősödött a forint

Vágólapra másolva!
A bankközi devizapiacon kedden délután fél ötkor 257,40/60 forint volt az euró aktuális árfolyama, ami ahhoz képest, hogy a tegnap esti órákban, az SZDSZ "koalíciós" döntését követően, de még a hétfő reggeli nyitáskor is 261 forint körüli árfolyamon születtek a kötések, jelentős erősödés. Jóval kedvezőbb ez az árfolyamszint a hétfői zárás 259,50/60 forintos értékénél is.
Vágólapra másolva!

A kereskedők a trendfordulót két tényezővel magyarázzák: az egyik a nemzetközi hangulat javulása - ennek eredménye a feltörekvő, illetve a régiós devizák erősödése, illetve a dollár helyzetének szilárdulása is; a másik ok pedig a tegnapi politikai fejlemények következtében kialakult felfokozott izgalmi állapot utáni megnyugvás.

Délután a nemzetközi piacokon 1,5580 dollárt ért egy euró; a budapesti piacon a dollárt 165,15/25 forinton jegyezték, szemben az előző napi 163,70/80 forinttal, igaz kedden reggel még 166,50/60 forinton születtek üzletek. A kereskedők megfogalmazása szerint helykeresés zajlik a bankközi forintpiacon. Nincs "nagy pörgés"; a piac a hozamszinteknek az MNB kamatemelés utáni értékét keresi.