Újabb elbocsátási hullám az UBS-nél

Vágólapra másolva!
Svájc vezető pénzintézete, az UBS az alkalmazotti létszám 10 százalékos csökkentésére készül beruházási banki részlegénél, ahol 22 ezren dolgoznak és ahol már 1500 állás megszüntetését tavaly ősszel bejelentették.
Vágólapra másolva!

Az újabb leépítés lehetőségéről az UBS egyik vezető amerikai illetékese beszélt. A jelentések emlékeztetnek, hogy az UBS-t érzékenyen érintette a jelzálogpiaci válság, 37 milliárd dollárt meghaladó veszteséget kellett leírnia, eredménye nagyot romlott, a tavalyi évről egészében 4,4 milliárd svájci frank veszteséget mutatott ki.

A bank adósi megítélésén rontottak, a vezető európai hitelminősítő, a Fitch Ratings "AAmínusz" osztályzatot adott, negatív kilátással. Hasonló osztályzata van a Credit Suisse-nek, a kettes számú svájci banknak, de a Fitch stabil kilátáson tartja minősítését.

Mindezek ellenére a Fitch, amely kedden egy különjelentést adott ki a svájci bankszektor helyzetéről úgy véli, hogy a svájci bankrendszer viszonylag jó helyzetben van, általában elmondható, hogy a nagybankok aktíváinak "minősége" jó, tőkehelyzetük erős, bevételszerző tevékenységük egészséges és tevékenységüket átfogó szabályozási keretek fogják körül.