Erste-hitel szerény múltú vállalkozásoknak

Vágólapra másolva!
Új, szabadfelhasználású és ingatlanvásárlási jelzáloghiteleket vezetett be az Erste Bank mikro- és kisvállalkozások részére. A hitelbírálatért és a szerződéskötésért 2008. június 30-ig nem kér díjat a pénzintézet.
Vágólapra másolva!

Az Erste Vállalkozói Jelzáloghitelek akár 100 millió forint értékben, forint, svájci frank, euró és dollár alapon éven belüli vagy 1-15 év közötti futamidőre vehetőek fel. A szolgáltatást az Erste Bank az 500 millió forint alatti éves nettó árbevételű gazdasági társaságok, egyéni vállalkozások, valamint társadalmi szervezetek részére nyújtja.

Az Erste Bank stratégiájában kiemelt helyen szerepelnek a kis- és közepes vállalatok, a pénzintézet piaci részesedése ezen szegmensben meghaladja a 20 százalékot. A bank új jelzáloghitelei gyors és egyszerű megoldást jelenthetnek a forráshiányos mikro- és kisvállalatoknak. Az ingatlanfedezetnek köszönhetően ugyanis a vállalkozások pénzügyi helyzete és múltja kevésbé fontos az elbírálásnál és üzleti tervet sem kell bemutatniuk. Az új hiteleket akár induló- és támogatott hitelre nem jogosult vállalkozások is igényelhetik.

Az Erste Vállalkozói Jelzáloghitelek összegét elsősorban az ingatlan értéke határozza meg, de a fedezettől függően akár 100 millió forint is lehet. A hitelek igényelhetők éven belüli és éven túli futamidőre. Éven belüli hitel esetén 6-12 hónap, éven túli hitelek esetében pedig 1 és 15 év között változhat a futamidő. A tőkefizetés mindkét esetben havonta vagy negyedévente történik, a kamatot pedig havonta kell fizetni. A kamat havonta változik. Éven túli futamidő esetén 6 hónapig lehetőség van csak a kamat és a kezelési költség fizetésére, tőketörlesztés nélkül.

A jelzálog alapú ingatlanvásárlási hitel esetében a hitel elsődleges fedezetét a megvásárolandó ingatlan képezi, de kiegészítő fedezettel akár az egész vételár is megfinanszírozható, ebben az esetben önerő sem szükséges. A szabadfelhasználású jelzáloghitelekkel bármilyen, a vállalkozás fejlődését szolgáló cél megvalósítható, de akár más banktól felvett hitel kiváltására is alkalmas. Fedezetként az ingatlanok széles köre elfogadható, amit nem csupán a vállalkozás, hanem magánszemély, vagy egy másik vállalkozás is felajánlhat.