Konferencia a magánvállalkozás-felvásárlásról

Vágólapra másolva!
Magyarországon hozzávetőleg 800 olyan magánvállalkozás működik, amelynek nyeresége, növekedése vagy árbevétele felkeltheti szakmai, vagy intézményi befektetők érdeklődését - a témában a Magánbankár Pénzügyi Tanácsadó Kft. (MB Partners) és a BNP Paribas Private Banking rendezett konferenciát.
Vágólapra másolva!

A rendszerváltáskor az akkor 30-as 40-es éveiben járó - kivásárlással, vagy zöldmezősen induló - vállalkozó-generáció mára kész arra, hogy vagyonát passzív befektetési lehetőségekbe csoportosítsa át. Hozzáteszik, hogy az uniós csatlakozást követően a nemzetközi és intézményi befektetők is egyre bátrabban keresik a nyereséges termelő, szolgáltató és kereskedő cégek többségi megvásárlásának lehetőségét.

A konferencia ötletadója, az MB Partners 2002 óta arra törekszik, hogy magyar magánvállalkozók számára is elérhetővé tegye a nemzetközi színvonalú cégértékesítési szolgáltatásokat. A vállalatukat értékesítő tulajdonosok többsége nem rendelkezik a cég versenyképes áron és feltételekkel történő értékesítéséhez szükséges stábbal és tudással, ezért az MB Partners arra vállalkozott, hogy áthidalja az eladó valamint a - többnyire multinacionális vagy intézményi - befektető közötti tárgyalás során felmerülő nyelvi, kulturális, élethelyzetbeli és életkorbeli szakadékokat - derül ki a közleményből.

A panelbeszélgetéseken egyebek között adótervezésről, a befektetők által keresett vállalatokról, az eladói szavatosságokról, a felvásárlás-finanszírozásról, valamint az átvilágításokról is szó esik.

Az MB Partners magánvállalatok hazai és nemzetközi értékesítésével, értékelésével és vállalati kivásárlások szervezésével foglalkozik. A cég az elmúlt 12 hónapban 6 vállalat eladását és önkivásárlását vezette sikerre a magyar közép- és nagyvállalati szektorban. Az MB Partners többsége a cég vezető munkatársai tulajdonában van.

A BNP Paribas bankcsoport 85 országban van jelen, a világ a tíz legnagyobb private banking szolgáltatójának egyike. Magyarországon 500 család bízta összesen 87 milliárd forint vagyonát a BNP Paribas Private Banking szakembereire. A bank a 150 millió forintot meghaladó pénzeszközzel rendelkező ügyfeleket és a kínált befektetési lehetőségek körét tekintve is piacvezető Magyarországon a közlemény szerint.

A BNP Paribas Private Banking saját termékein kívül 10 szolgáltató mintegy 400 magyar és külföldi befektetési alapját forgalmazza. Bizonyos pénzügyi területeken a nemzetközi private banking piacon off-shore megoldásokat is alkalmaz.