Kisbenedek Péter távozik az Erste Bankból

Vágólapra másolva!
A magyarországi Erste Bank korábbi vezérigazgatója, Kisbenedek Péter, az Erste Csoport pénzügyi igazgatója családi okokból visszatér Magyarországra és június 30-i hatállyal elhagyja a bankcsoportot, ahol más személyi változások is történnek.
Vágólapra másolva!

Kisbenedek Péter 2000 novemberétől töltötte be az Erste Bank Hungary vezérigazgatói posztját, majd 2007 júliusában csatlakozott az Erste Bank Csoport igazgatóságához. A magyarországi Erste Bank vezérigazgatójaként eltöltött hét év alatt zökkenőmenetesen levezényelte a Postabank beolvasztását a pénzintézetbe

A magyar szakember 2008. június 30-i hatállyal távozik az Erste csoprttól, utódja Manfred Wimmer pedig 2008. szeptember 1-jén foglalja el új pozícióját Bécsben. Addig Andreas Treichl, az Erste Bank Csoport vezérigazgatója tölti be a pénzügyi igazgató szerepét.

Az Erste Bank Csoport felügyelőbizottsága Manfred Wimmert, a csoport romániai leányvállalata, a Banca Comerciala Româna (BCR) ideiglenes vezérigazgatóját nevezte ki pénzügyi igazgatónak, tekintettel arra, hogy Kisbenedek Péter lemondott az Erste Bank igazgatóságában betöltött pozíciójáról.

A magyar szakember 2008. június 30-i hatállyal távozik az Erste csoprttól, utódja Manfred Wimmer pedig 2008. szeptember 1-jén foglalja el új pozícióját Bécsben. Addig Andreas Treichl, az Erste Bank Csoport vezérigazgatója tölti be a pénzügyi igazgató szerepét.

Az Erste Bank romániai leányvállalatának, a BCR-nek a vezérigazgatója Dominic Bruynseels lesz, aki a Barclays Banknál töltött 27 év után csatlakozik a BCR-hez. Mostanáig a Barclays lakossági és kereskedelmi banki üzletágának vezérigazgatójaként dolgozott Dubaiban. A Barclays nagy-britanniai üzletágánál eltöltött 17 év alatt többek között a Barclays Bank országos üzletágának pénzügyi hálózata és üzemtervezése, valamint az integrált szolgáltatási stratégia kidolgozása és megvalósítása tartozott a feladatai közé.

Dominic Bruynseels 1997 és 1999 között a Barclays afrikai, karibi, közel-keleti és latin-amerikai divíziójának pénzügyi igazgatói tisztjét töltötte be, majd 1999-ben kinevezték a Barclays afrikai és közel-keleti divíziója vezérigazgatójának, amelynek keretében 12 üzletág tartozott az irányítása alá. 2005 és 2007 között vezető szerepet töltött be az Absa Banknak, Dél-Afrika legnagyobb pénzintézetnek a Barclays Bankba történő integrálásában, az Absa igazgatóságában való részvétel mellett.

Dominic Bruynseels kinevezéséhez még a Román Nemzeti Bank jóváhagyása is szükséges, amelynek függvényében az új vezérigazgató hivatalosan 2008. július 1-jén foglalja el pozícióját. Dominic Bruynseels 2008. május 1-jével kezdődően mint tanácsadó működik közre a BCR igazgatóságának munkájában, és szorosan együttműködik a jelenlegi vezérigazgatóval a zökkenőmentes átadás-átvétel érdekében.