A FreeSoft megvette a BankSoftot

Vágólapra másolva!
A FreeSoft Nyrt. megállapodást írt alá a BankSoft Kft. 100 százalékának megvásárlására, újonnan kibocsátott FreeSoft részvényekért cserébe - közölte a FreeSoft a tőzsde honlapján szerdán. Az ügyletről további pénzügyi részleteket nem közöltek.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a cégvásárlás beleillik a FreeSoft korábban meghirdetett stratégiai célkitűzésébe, miszerint olyan akvizíciókat kíván végrehajtani, amelyekkel a hazai informatikai piac meghatározó szereplőjévé válhat.

A Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában jegyzett FreeSoft cégcsoport tavaly 232,2 millió forint adózott nyereséget ért el a 2006. évi valamivel több mint 16 millió forintos veszteség után. A nettó árbevétele 2007-ben 4,71 milliárd forint volt, ami 53,5 százalékkal haladta meg az előző évit. Az akvizíció nyomán a FreeSoft csoport meglévő szolgáltatás- és termékportfoliója átfedés nélkül egészül ki a BankSoft kínálatával.

A BankSoft a hazai pénzügyi terület egyik beszállítója, éves árbevétele meghaladja a 400 millió forintot, az EBITDA-ja (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti nyereség) mintegy 70 millió forint.

A BankSoft Számítástechnikai Rendszerfejlesztő Kft. 1989-ben 10 millió forint törzstőkével alakult az akkor újonnan létrejött kereskedelmi bankok informatikai támogatására. Az alapítás óta a BankSoft ügyvezetője Román Ferenc, aki egyben a cég tulajdonosa.