Tőkeemelést hajt végre a Forrás Nyrt.

Vágólapra másolva!
A tőzsdén is jegyzett Forrás Vagyonkezelési és Befektetési Nyrt. tőkeemeléssel 49,72 százaléknyi részvénnyel rendelkezik a budapesti Athlon Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-ben - közölte a Forrás a BÉT honlapján.
Vágólapra másolva!

A tranzakció értéke a Forrás konszolidált saját tőkéjének 2,1 százaléka, a februárban közzétett 2007. évi gyorsjelentésben közölt saját tőke alapján 656 millió forint. A tulajdonszerzést a cégbíróság már bejegyezte - közölte a Forrás a közleményben.

A cégjegyzék szerint 120 millió forint jegyzett tőkéjű Athlon Pénzügyi Zrt. üzletszerűen nyújt kölcsönt magánszemélyeknek.

Az Athlon 2006 decemberében kezdte meg tevékenységét, miután megkapta az ehhez szükséges engedélyeket a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől PSZÁF) - tájékoztatta akkor Sándor László vezérigazgató, és résztulajdonos az újságírókat. Akkor azt mondta: a társaság a kis összegű kölcsönök nyújtására szakosodik. Átlagban 100 ezer forintos nagyságrendben, 200 ezer forint alatt fogja nyújtani a hiteleit maximum egyéves futamidőre a"gyorskölcsönzési szakmában" szokásos kamatok és teljes hiteldíjmutató mellett.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2008 márciusában felügyeleti intézkedés során írta elő az Athlon Zrt. számára, hogy "...a jövőben mindenkor, folyamatosan, és maradéktalanul feleljen meg a saját tőke mértékére vonatkozó jogszabályi előírásoknak".

A Forrást eredetileg az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) alapította 1997-ben és tőkeemeléssel állami vagyonelemeket adott a társaságnak, majd a Forrás részvényeit kárpótlási jegyért értékesítette a részvények tőzsdei bevezetésével. A társaság főbb tevékenységei: vagyonkezelés, ingatlankezelés és hasznosítás, tőzsdei értékpapírok és bankbetétek kezelése, környezetvédelmi, kárelhárítási projektek felügyelete, valamint üzletviteli tanácsadás. Az Arago Befektetési Holding nyilvános vételi ajánlat során és a Bartolus-Invest részesedésének megvásárlásával 87,96 százalékra növelte befolyását.