Ismét erősödött a forint

Vágólapra másolva!
Szűk sávban mozogva kissé tovább erősödött a forint szerdán a bankközi devizapiacon.
Vágólapra másolva!

Délután 251,30/40 forint volt az euró árfolyama; ami a keddi 251,70/85 forinthoz és a reggeli 251,50/60 forinthoz képest is a magyar deviza halvány erősödését jelzi. A szerdai erősödéssel immár öt kereskedési nap óta tart az az irányzat, amelynek során a múlt szerdai 253,75/90-ről menetel az árfolyam.

A kereskedők továbbra is arról számolnak be, hogy a piacon alig van érdeklődés, "lassan csordogálnak" az üzletkötések, és az árfolyamok alakulása leginkább a nemzetközi piaci folyamatokat tükrözi. Így történt ez a szerdai adásvétel során is, amikor az euró/forint árfolyam "járt" 250,75-nél, illetve 252,20-nál is, ám zárásra visszatért a nyitó árfolyam közelébe.

A kereskedők szerint a piac egészére jellemző a kivárás, hiszen immár karnyújtásnyi közelségben van az MNB következő kamatmegállapító tanácsülése, és addig, amíg annak eredménye nem válik ismertté, nagyobb tételekkel aligha kötelezik el magukat a befektetők.

Ami a dollár árfolyamát illeti, a nemzetközi piacokon elért euró/dollár rekord, az 1,6-os szint áttörése, majd az ezt követő jelentős korrekció éreztette hatását Budapesten is. A dollár/forint megérintette a 157 forintos szintet, ám délután már 158,50 forintot kellett adni egy dollárért.