Új befektetési termék az Ersténél

Vágólapra másolva!
Az Erste Bank új tőke- és hozamgarantált befektetési terméket dobott piacra, az Erste Garantált Kötvény az eurózóna harminc "gondosan kiválasztott", legnagyobb osztalékot fizető vállalatának részvényeibe fektet - közölte a bank az MTI-vel, szerdán.
Vágólapra másolva!

Az ez év március végétől jegyezhető kötvény garantált hozama a teljes három éves futamidő alatt eléri a 21 százalékot.

Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: az Erste Garantált Kötvényt elsősorban azoknak a befektetőknek ajánlják, akik részesedni szeretnének az európai részvények várható árfolyamnövekedéséből, ugyanakkor fontos számukra a befektetésük biztonsága is.

A garantált kötvény a Dow Jones EURO STOXX Select Dividend 30 index alapján fektet be, amely az eurózóna 30 kiválasztott részvénytársaságának teljesítményét mutatja. Az index összetételét évente (mindig márciusban) felülvizsgálják, így az változhat.

Az eurózóna legnagyobb osztalékú részvényei közül azok kerülnek az indexbe, amelyeknek 5 évre visszatekintve növekedett az egy részvényre jutó osztalékuk, és az egy részvényre jutó osztalék nem több mint 60 százaléka az egy részvényre jutó nyereségnek.

Az elnök-vezérigazgató hozzátette: a kötvény tőkén felül fizetett garantált hozama lejáratkor a névérték 21 százaléka vagy a Dow Jones EURO STOXX Select Dividend 30 átlagos növekedésének 75 százaléka lehet attól függően, hogy melyik a nagyobb.

A biztosított tőke- és a hozamgarancia csak a három éves futamidő végén, azaz 2011. május 13-án érvényes. Egy kötvény névértéke 250 ezer forint, a jegyzés 2008. május 9-ig tart.