Deutsche Bank: kényszerű adósságeladás

Vágólapra másolva!
Az európai bankok újabb jelentős veszteségekkel néznek szembe a hitelválság következtében. A Credit Suisse 5 milliárd dolláros veszteségleírása után a Deutsche Bank kényszerült 20 millió dolláros kötelezettség-eladásra tőkeáttételes kivásárlással.
Vágólapra másolva!

A bank terve szerint az eladatlan kölcsönök okozta veszteségek jelentős részét adná el magán-részvénytársaságoknak. A terv a Citigroup 12 milliárd dolláros akciójának kopírozása, hiszen a Citigroup is kivásárló cégeken keresztül igyekezett csökkenteni adósságállományát.

Hogy milyen áron vásárolnának a magáncégek kötelezettséget, az még nem tisztázott, de valószínűleg egy dollárra 90 cent körüli árat hajlandók majd fizetni.

A német bank adósságátvállaló-körének egy része a Citigroup érdekeltségéből kerülhet ki, de a Deutsche Bank kisebb részekben szeretné kihelyezni kötelezettségeit.

A Citigroup nyilvánosságra került partnerei a Blackstone Group, Apollo Management LP és a Texas Pacific Group, akik a Citigroup 2007 végi 43 milliárd dolláros kötelezettségeit csökkentik.

A Deutsche Bank részvényei 1,9 százalékot estek kora reggel a frankfurti tőzsdén.